Yazılımcı, tasarımcı, sosyal medya uzmanı, seo uzmanı, bilgi işlemci gibi bunun gibi birçok meslek. Lakin yeni meslek dalları ile birlikte egosundan beraberinde getirdi. Meslek sahipleri birbirini beğenmediği, kendi meslektaşlarını da küçümser/beğenmez oldu. Buradaki meslek sahiplerinin tamamı dünyayı kurtaran adam modunda... Ne kadar vahim bir durum değil mi?
Bizim mesleki kültürümüzle taban tabana zıt. Bir meslek sahibi olunduğunda mutlaka bir çıraklık yapılması hemen işin ustalığına soyunulmaması bilinen bir gerçektir. Maalesef bu yeni dönemde her şey bir birine karışmış. Birkaç bir şey yapan ustalık iddia etmiş kendi kendine usta demiş kimseyi de beğenmemiş. Eskiden el alma diye bir şey varmış bir ustanın yanında çalışır ve o sana icazet verir bu icazetle sen meslek sahibi olurdun. Lakin piyasada artık çırak yok. Bu şuna benzedi 11 kişilik futbol takımında herkes forvet ne defans var ne libero nede kaleci :)
Şimdi diyeceksiniz ki çözüm?
Kişinin kendini bilmesi gereklidir. Bir özgürlüktür tutturuluyor yok özgürsün sen istediğini yapabilirsin filan derken insanlar böyle bir karmaşa içine sokuluyor ve gençlik savrulup gidiyor. Bu hiyerarşi toplumunda sağlanamazsa toplumda bireyler egolarını tatmin için birleşiyor ve insanlar birbirinden uzaklaşıyor. İki meslektaş oturup adam gibi sohbet dahi edemiyor birbirine hava atmaktan. Tekrar ediyorum ÇÖZÜM KENDİNİ BİLMEKTE BULMAKTA.
Sonrasında kendi ihtiyacının ne olduğunu bulmakta
Arayarak bulunmaz Lakin Kavuşanlar Arayanlardır...